«Швидко та смачно» – ось, що можна сказати про страву, якою ми вирішили поділитися з Вами цього разу. Страва, яку може приготувати навіть новачок та яка не потребує особливих кулінарних вмінь.
Взагалі жульєн – це спосіб нарізки овочів тонкою соломкою, а від нього вже пішла і назва страви. Нарізати тонкою соломкою Вам не доведеться, адже при будь-якій нарізці з нашим рецептом Ви отримаєте смачну страву.
Для приготування потрібно:
- 400 г печериці;
- 300 г курячого філе;
- 1- 2 шт. цибулі
- вершкове масло ( для обсмажування);
- 1 ст. л. оливкової олії
- 2 зубчика часнику
- 100 г сир Брі
- 100 г твердого сира;
- 100 мл вершків;
- 1-2 дрібки меленого мускатного горіху;
- сіль та перець ( за смаком)
На розігріту пательню із вершковим маслом та оливковою олією викладаємо мілко порізаний часник та цибулю і обсмажуємо до прозорості, додаємо порізані на середні шматочки гриби та смажимо ще 3 – 4 хвилини. Також додаємо нарізане смужками куряче філе, солимо та смажимо ще 4 – 5 хвилин. Сир Брі нарізаємо невеликими шматочками та разом з мускатним горіхом додаємо до пательні. Заливаємо вершками, так щоб маса вийшла не дуже рідкою, але і не була суха. Отриману суміш перекладаємо до форми, за бажанням можна використати невеликі порційні, перчимо за смаком та притрушуємо натертим твердим сиром. Запікати до рум’яної скоринки протягом 15-20 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
Смачний жульєн готовий!
Готуй разом з нами!