«Швидко та смачно» – ось, що можна сказати про страву, якою ми вирішили поділитися з Вами цього разу. Страва, яку може приготувати навіть новачок та яка не потребує особливих кулінарних вмінь.

  Взагалі жульєн – це спосіб нарізки овочів тонкою соломкою, а від нього вже пішла і назва страви. Нарізати тонкою соломкою Вам не доведеться, адже при будь-якій нарізці з нашим рецептом Ви отримаєте смачну страву.

 Для приготування потрібно:

- 400 г печериці;

- 300 г курячого філе;

- 1- 2 шт. цибулі

- вершкове масло ( для обсмажування);

- 1 ст. л. оливкової олії

- 2 зубчика часнику

- 100 г сир Брі

- 100 г твердого сира;

- 100 мл вершків;

- 1-2 дрібки меленого мускатного горіху;

- сіль та перець ( за смаком)

 

 На розігріту пательню із вершковим маслом та оливковою олією викладаємо мілко порізаний часник та цибулю і обсмажуємо до прозорості, додаємо порізані на середні шматочки гриби та смажимо ще 3 – 4 хвилини. Також додаємо нарізане смужками куряче філе, солимо та смажимо ще 4 – 5 хвилин. Сир Брі нарізаємо невеликими шматочками та разом з мускатним горіхом додаємо до пательні. Заливаємо вершками, так щоб маса вийшла не дуже рідкою, але і не була суха. Отриману суміш перекладаємо до форми, за бажанням можна використати невеликі порційні, перчимо за смаком та притрушуємо натертим твердим сиром. Запікати до рум’яної скоринки протягом 15-20 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

 Смачний жульєн готовий!

  Готуй разом з нами!