Всі ми звикли робити запаси на зиму.  І зазвичай, вся консервація відбувається в осінню пору. Кожна господиня закриває різні салати, овочі та варення, щоб взимку поласувати смачним. 

Так ось, взимку також можна консервувати та приготувати смачне варення. "З чого ж його готувати?" - запитайте Ви. Відповідь проста - з мандаринів.  Ці фрукти можна смакувати не тільки свіжими, а ще додавати в різні страви, випічку, готувати з них цукати та багато чого іншого. Ми вирішили поділитися з Вами рецептом мандаринового варення, що має неперевершений смак та підкорить Ваше серце. 

Для того щоб приготувати варення потрібно:
- 1 кг мандарин;
-  600 грамів цукру ( якщо любите солодке, можна трішки більше);
- 200 мл води;
В каструлю наливаємо води та додаємо натерту цедру від 1 мандарину, ставимо на плиту. Мандарини очищуємо від шкірки та від жилок, розділяємо на дольки та розрізаємо навпіл, додаємо їх до киплячої води з цедрою і проварюємо 25 - 30 хвилин на середньому вогні. Після цього всипаємо цукор та готувати ще 20 хвилин періодично помішуючи. 
Ваше варення готове!


Якщо полюбляєте більш однорідне варення,  його можна перебити блендером, а також законсервувати у стерилізовані банки. Також можна додати цедру лимону, імбир чи апельсини, хто що полюбляє. 


Смачного! Готуй разом з нами!