Хто не коштував пахлаву, той багато чого втратив. Її неперевершений смак ми завжди згадуємо з посмішкою на обличчі. Це хрумке тісто та медовий смак не порівняти ні з чим. І якщо Ви зазвичай куштували її лише влітку, то ми зруйнуємо цей стереотип.
 Для приготування потрібно:
- 4 стакани муки;
- 400 грамів вершкового масла;
- 4 яйця;
- пів чайної ложки соди;
- 400 грамів нежирної сметани;
- 2.5 стакани цукру;
- 400 грамів волоських горіхів;
- 200 грамів меду;
- дрібка солі

 В просіяну муку додаємо натерте на тертці заморожене вершкове масло та перемішуємо. Розділяємо яйця на жовток і білок. Жовтки змішуємо із сметаною, содою та дрібкою солі. Суміш додаємо до муки з маслом та вимішуємо не дуже круте тісто. Після цього, розподіляємо на 3 рівні частини та ставимо до морозилки на 45 хвилин. Білки збити з цукром та додати до цієї маси подрібненні волоські горіхи (приблизно половину). Тісто розкатуємо та змащуємо білковою масою, викладаємо на противень чередуючи тісто - начинка - тісто. Зверху змащуємо жовтком та розрізаємо порційно, в кожну порцію ставимо по половині волоського горіха. Випікати 35-40 хвилин при температурі 200 градусів. За 5 хвилин до повної готовності поливаємо медом. Рум'яна та запашна пахлава готова.
 Смачного! Готуй разом з нами!