Як правило, найсмачніший борщ, яким ми смакуємо із задоволенням, завжди готувала нам бабуся або мама. Всі, напевно, пам'ятають цей смак із дитинства: смачний наваристий бульйон з м'ясом та сметаною, а ще краще взяти свіжого сала та зеленої цибулі. Ммм, смакота!

  Сьогоденні реалії диктують свої правила, тому нам не завжди вистачає часу, щоб приготувати страву, що готується досить довго. Сучасна жінка не може годинами стояти на кухні, але в нашому раціоні обов'язково має бути перша страва для правильної роботи шлунку.

 Звичайно, кожна господиня має свій рецепт та знає певні секрети приготування, щоб наситити цю страву смаками. Ми вирішили поділитися з Вами своїм способом найшвидшого приготування борщу.

  Для приготування необхідно:

    • м'ясо ( можна взяти свинину чи телятину, ми використовуємо курячі стегна, вони дуже швидко готуються);
    • 68 шт. середньої картоплі;
    • ½ головки невеликої капусти;
    • 1 середній буряк;
    • 12 морквини;
    • 12 цибулі;
    • 12 зубчика часнику;
    • 2 ст. ложки томатної пасти;
    • сіль, перець за смаком;
    • зелень ( кріп, петрушка).

                                                                                                                                                                    

  Наливаємо пів каструлі води, чекаємо поки закипить та додаємо м'ясо та картоплю (нарізану на 4-6 частин). На пательні обсмажуємо цибулю до золотавої скоринки, додаємо до неї моркву та буряк ( щоб пришвидшити приготування, їх можна натерти на тертці). Також додаємо подрібнений часник, томатну пасту та трохи бульйону, досмажуємо ще декілька хвилин. Коли м'ясо та картопля будуть вже майже готові, додаємо нашинковану капусту, а через 4-5 хвилин засмажку та добре перемішуємо. Залишаємо на повільному вогні на 7-10 хвилин (періодично знімаючи піну), потім додаємо спеції за смаком і вимикаємо плиту.

  Готовий борщ присипаємо зеленю. Смачного!

   Готуй разом з нами!