Всі ми любить тепло і сподіваємось, що осінь в цьому році ще порадує нас теплими та сонячними днями. Кожен із нас обожнює відпочивати на природі зі своїми близькими та друзями. І, звичайно, приготувати щось смачненьке на вогнищі, то - «святе».
Ми вирішили поділитися з вами нашою улюбленою стравою, яку ми часто готуємо на відпочинку.
Бограч – національний угорський суп, що дуже популярний на західній Україні. Найсмачніший бограч традиційно готується на кострищі в казанку, але Ви не засмучуйтесь, ми поділимося з Вами рецептом, який Ви зможете приготувати в себе на кухні.
Для приготування Вам потрібно:
-
- 50 грамів сала ( або жиру);
- 800 грамів яловичини, краще лопатку або задню частину ( можна взяти свинину);
- 500 грамів картоплі;
- 2 середні помідори;
- 2 солодких перці;
- 1 – 2 цибулі;
- 10 грамів свіжого перцю чилі ( додавати за смаком);
- 1 ч. ложка паприки;
- 1 ч. ложка копченої паприки;
- сіль ( за смаком)
Сало дрібним кубиком обсмажуємо до витоплення жиру, додаємо нарізане великими шматками м'ясо та обсмажуємо до золотавої скоринки. Додайте до м'яса картоплю, помідори, перець подрібненні великим кубиком, цибулю розрізаємо на 4 – 6 частин, перець чилі – кільцями. Додайте чайну ложку звичайної паприки і чайну ложку копченої, залийте овочі з м'ясом водою, але так, щоб вода покривала їх не повністю. Посоліть і поперчіть за смаком. Якщо готуєте на плиті, то варіть на маленькому вогні приблизно - 1.5 години.
Смачного! Готуй разом з нами!