Новорічні свята продовжуються і це найбільший період у році, протягом якого ми маємо так багато вихідних та святкових днів.

  Різноманітність страв та їх кількість в цей час велика. Традиційно на Святий вечір наші предки готували 12 страв по одній на кожного із 12 апостолів.

  В залежності від регіону ці страви відрізняються, але основа завжди залишається незмінною:

1. Кутя;

2. Узвар;

3. Пиріжки, пампушки, хліб;

4. Мариновані гриби;

5. Голубці - з картоплею, рисом чи пшоном та грибами;

6. Смажена риба;

7. Пісний борщ;

8. Вінегрет;

9. Вареники - з картоплею, капустою та іншими начинками;

10. Риба - маринована або заливне з риби;

11. Тушкована квасоля чи горох;

12. Домашні соління - квашена капуста, помідори, огірки

   А які у Вас традиційні страви Різдвяної вечері?