Новорічні свята продовжуються і це найбільший період у році, протягом якого ми маємо так багато вихідних та святкових днів.
Різноманітність страв та їх кількість в цей час велика. Традиційно на Святий вечір наші предки готували 12 страв по одній на кожного із 12 апостолів.
В залежності від регіону ці страви відрізняються, але основа завжди залишається незмінною:
1. Кутя;
2. Узвар;
3. Пиріжки, пампушки, хліб;
4. Мариновані гриби;
5. Голубці - з картоплею, рисом чи пшоном та грибами;
6. Смажена риба;
7. Пісний борщ;
8. Вінегрет;
9. Вареники - з картоплею, капустою та іншими начинками;
10. Риба - маринована або заливне з риби;
11. Тушкована квасоля чи горох;
12. Домашні соління - квашена капуста, помідори, огірки
А які у Вас традиційні страви Різдвяної вечері?